Update COVID 14 december

De maatregelen die zijn aangekondigd in de persconferentie van 14 december, hebben geen verdere gevolgen voor het voeren van de gesprekken in de praktijk. Ik kan nog steeds -met inachtneming van de regels- gesprekken face-to-face voeren. Wel wil ik jullie vragen om extra zorgvuldig te zijn wanneer je klachten hebt, of wanneer je met iemand in aanraking bent geweest die het Corona-virus heeft. 

Nog even ter herinnering, de maatregelen die op dit moment in de praktijk gelden:

  • Je kunt alleen naar de praktijk komen als je geen last hebt van (luchtweg-) klachten zoals hoesten, neusverkoudheid, kortademigheid, smaak- en reukverlies of koorts. Als je dat wel hebt, voeren we het gesprek via beeldbellen of telefonisch. 
  • Dit is ook het geval wanneer je in de voorgaande 10 dagen contact hebt gehad met een door Corona besmet persoon. 
  • Ik wil je vragen om op tijd (bijvoorbeeld 1 à 2 minuten van tevoren) naar de praktijk te komen en niet te vroeg, omdat de wachtruimte te klein is om 1,5 meter afstand te kunnen bewaren. Als je te vroeg bent, wacht dan even buiten of in de auto.
  • Ik zal de gesprekstijd van 50 minuten heel strikt hanteren, zodat je niemand tegenkomt in de wachtkamer.
  • Als je binnenkomt in de praktijk, vind je op het tafeltje in de wachtkamer desinfectiegel waarmee je je handen kunt desinfecteren.
  • Tijdens het gesprek houden we 1,5 meter afstand.

Deze maatregelen zijn conform de richtlijnen van het RIVM en in samenspraak met de LVVP opgesteld. Als we ons allemaal aan deze regels houden, kunnen de gesprekken gewoon in de praktijk blijven plaatsvinden.